Lamm- och fårskinn

I mån av tillgång har vi lamm- och fårskinn till salu.

Skårves gotlandsfår-besättning är liten men av hög kvalitet. Stora ansträngningar görs varje år för att få tag på en riktigt bra bagge som passar till just våra tackor och avelsmål. Besättningen är byggd på tackor från familjen Philipsson på Resös fina gotlandsfår-besättning, vilket gör att vi har 50 år av medvetet avelsarbete i ryggen. Vår strävan är att förvalta deras arv.

Skinn av gotlandslamm ligger prismässigt mellan 1500–ca 2000 SEK. Tack- och baggskinn 1500–2600 SEK. Blandrasskinn 600 SEK och uppåt.

Enstaka skinn är dyrare eller billigare, priset avgörs av skinnets storlek och kvalitet.

Lammskinn säljes

Vi har fått hem nya skinn. Fina gotlandskinn, både plädklippta och med full hårlängd. Det finns också några kanonfina tackskinn samt några stora tack/baggskinn som inte är så glansiga och därmed inte så dyra.

Mjölkfårens blandraslamm, med gotlandsbagge som far, har lämnat en skörd av skinn i varierande storlek, utseende och exklusivitet. Några passar som “sitt- och slitskinn” och säjs billigt. Inte riktigt lika billigt som på IKEA, men man vet å andra sidan att lammen är uppfödda under de bästa förhållanden och att skinnen är beredda i Sverige. Några är stora som isbjörnsfällar (liten isbjörn, ca 125 x 95 cm), gräddvita med full hårlängd och lätt krusigt hår.

Jag säljer just nu inga via post, men har man vägarna förbi (vi finns i mellersta Bohuslän) och vill titta på skinn går det bra att höra av sig. Eventuellt kan Anders langa skinn till Göteborg, hör av er vid intresse så ser vi om det går att lösa.

Nya bilder kommer.Skriv en kommentar här

Skötselråd

Skinnen med full hårlångd, så kallat mattklippt skinn, är inte tvättbara. Man skakar och hänger ut skinnet, gärna en dag när luften är fuktig (fast inte i regn förstås), så blir det som nytt.

Ett plädklippt skinn, som är tvättbart. Även de kortklippta pälsskinnen kan tvättas på ullprogrammet i maskin.

Apropå tvättbart, tänk på att man väldigt sällan behöver tvätta pälsskinn. Vädring och skakning får trötta skinn att bli som nya. Har man spillt på dem kan man oftast tvätta av med en trasa, eller snabbt under kranen. Inget tvättmedel och ingen gnuggning, tork med en handduk, skaka ut lockarna och häng luftigt för tork. Bara vid svår nedsmutsning på skinnsidan brukar en tvätt i maskinen vara nödvändig. Välj då ullprogrammet, 30°, och använd helst ett ulltvättmedel.

2 kommentarer

Kolsvart och silkeslent koskinn säljes

Jag har ett svart skinn från en stut som var korsning dexter/jersey till salu. Pälsen är är mycket mjuk och len och lite längre än på koskinnen man brukar se i handeln, ungefär som en katts vinterpäls.

Storlek på bredaste stället: längd ca 200 cm, bredd ca 170 cm

Pris: 3300 SEK (inkl moms)

Skriv en kommentar här