7 Svar till

 1. Örjan Wiberg :

  Har du en ölandsgås hona till salu ?

 2. Scylla :

  Jag går här och funderar på om jag inte borde ha ett par, jag också. Men jag får väl suga på det ett tag till. Fin logga, förresten!

  • Anna :

   Det låter som en bra idé, tycker jag. Det behövs fler ganbanker för ölandsgäss, så fundera över om du inte ska ta och starta en genbank. Vi fick inga gässlingar i år, så jag har inga att sälja, men Lanthönsklubben (kackel.se) kan förmedla kontakt till uppfödare om du vill höra dig för. Lycka till!

   • Scylla :

    Folk tjatar om att gäss är så elaka. Är de ilskna av sig? Man tycker att lantrasdjur borde vara lätthanterliga. (Eller… JAG tycker…) Ja, som du ser går jag fortfarande och suger lite på det 🙂 Har du dina gående/boende med ankor och höns, eller? Vi har hedemorahöns och svensk blå anka, och förutsättningen är – än så länge i alla fall – att det går att ha dem tillsammans.

    • Anna :

     Hanar kan vara lite störiga under parningsäsongen, men det är mest ett spel för gallerierna. Det är inga som helst problem att hantera dem. Honorna kan vara lite opersonliga, åtminstone de jag har haft, men hanen kommunicerar mycket och är en riktig personlighet. .

     Jag låter inte gässen och ankorna gå tillsammans, tycker inte att det fungerar. Även om det kan gå bra under långa tider så är det stor risk att gässen skadar ankorna.

     Nattetid behöver höns, ankor och gäss varsitt utrymme. Tycker jag. Varje sort behöver lugn och ro, framför allt under ruvningssäsongen.

Leave a Reply